keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Laamapaitoja ja seniorisänkyjä

Hyvin usein asiakkaanani on henkilö, jolle syystä tai toisesta asioiden hoitaminen kodin ulkopuolella on hankalaa. Aina syynä ei ole ikä, vaan myös mielenterveysongelmat tai vakava sairaus rajoittavat elämää.

Miten tällainen henkilö pääsee ostamaan itselleen uusia vaatteita tai vaikkapa vuodevaatteita, jollei hänellä ole läheisiä ihmisiä auttamassa?

Mistä löytyy laamapaitoja?

Usein kaupoissa kulkiessani tutkailen jo sivusilmällä vaatteita tai tarvikkeita, jotka saattaisivat sopia jollekin asiakkaalleni, ja kun tarve tulee tiedän mistä ne voi hankkia. Monesti hankintalistalla ovat alusvaatteet, kiristämättömät sukat sekä mukavat, väljät kotivaatteet. Vaatteiden hankkiminen toiselle ei ole mikään helppo juttu - eikä markettien asuvalikoimaa todellakaan ole valittu ikäihmisten tarpeita miettien. Kokemus kuitenkin auttaa tässäkin, ja yleensä sopivat aluspöksyt tai laamapaita löytyy, kun tietää mistä etsii 😊

Henkilökohtaisten tarvikkeiden lisäksi kotiin voidaan tarvita isojakin hankintoja. Olen hankkinut asiakkaalle tv-tuolin, seniorisängyn, joskus huteran ruokapöydän tilalle on pitänyt löytää tukeva ja turvallinen pöytäryhmä. Turvallisuus onkin tärkeä tekijä huonekaluja hankittaessa, sen on sovittava juuri kyseisen asiakkaan toimintakykyä tukemaan. Usein myös valaisimissa on parantamisen varaa, ne voivat olla vanhoja ja heikkotehoisia, joskus myös jopa vaarallisia rikkinäisine johtoineen, keikkuessaan pienellä yöpöydällä.

Näissä hankinnoissa auttaessani pyrin aina löytämään turvallisimman ja helppokäyttöisimmän vaihtoehdon, joka edesauttaisi asiakkaan kotona pärjäämistä mahdollisimman pitkään. Vähävaraisen asiakkaan kyseessä ollessa on myös mietittävä tarkkaan rahapuolta. Nettikirppikseltä tai kierrätyskeskuksesta löytyykin yleensä tarvittavat huonekalut näissä tilanteissa.

Kaikenlaisia huijareita...

Mutta kännykkäostoksilla jos missä asiakkaat tarvitsevat apua! Teleoperaattorit myyvät heille surutta älypuhelimet, viihdepaketit ja kalliit liittymät, joita ikäihmiset eivät osaa ja pysty hyödyntämään. Näitä kauppoja sitten yritetään peruuttaa asiakkaan tai omaisten kanssa, jos vain ajoissa asiasta vihiä saadaan. On todella ikävää, miten agressiivista ja vastuutonta myyntiä teleoperaattorit kohdistavat ikäihmisille. Lehtimyyjistä puhumattakaan...

Oppia työpäivät kaikki 

Minulle tämä osa työtäni on äärimäisen mielenkiintoista ja haastavaa. Miettiessäni kullekin asiakkaalle sopivia ratkaisuja opin aina uutta. On selvitettävä apuvälineitä, toiminnallisuutta, teknisiä ratkaisuja, paloturvallisuutta,  jopa lain vaatimuksia. Tutustun myös mukaviin yhteistyötahoihin, jotka auttavat hankinnoissa tai asennuksissa.


Parasta on tietenkin tyytyväinen asiakas turvallisessa ja viihtyisässä kodissaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti